Vaste planten voor natte grond

Geplaatst op: 23.07.2019

Droge grond Een zanderige grond is in feite al een droge grond van zichzelf, omdat hemelwater snel in de bodem zal wegzakken. In een warme periode met weinig regen zal het met enige regelmaat begieten van planten in deze grond dan ook een must zijn.

Afhankelijk daarvan kunt u naar oplossingen zoeken. Kan in de zon, maar liever in de schaduw of halfschaduw: Lage planten tot circa 80 centimeter hoog : andoorn Stachys , bijenkorfje Prunella , cyclaam Cyclamen , distel Carlina , ereprijs Veronica , hertshooi of St.

Ook is duidelijk hoe hoog de grondwaterstand is. Zijn er vragen? Om het droogteprobleem te verminderen zou je over kunnen gaan tot grondverbetering, bijvoorbeeld door middel van het doorspitten van organisch materiaal compost, mest, tuinaarde e.

Kattenstaart Lythrum salicaria 'Blush'. Een droge tuin is niet gemakkelijk, maar er zijn zeker mogelijkheden. Onderaan zal de bodem zeer nat zijn, dan geeft droogte of natheid ook een kleine indicatie voor wat betreft de standplek van de plant: in de zon of in de schaduw. Wis je dat je alles voor je tuin ook online kunt bestellen, vaste planten voor natte grond.

Vervolgens zou je er scherp zand en compost doorheen kunnen mengen. Kijken we naar de groeiplek, een stukje hoger is de grond al iets droger en op het niveau van de rest van de tuin is sprake van normale vochtigheid.

Water kan stagneren op zeer zware gronden zoals klei. Vingergras Panicum virgatum 'Squaw'. U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.

Gerelateerde producten

Buren zeggen dat dit gebied vroeger moerasgebied was. Bedankt voor de goede tips! Chrisje Hortensia Rodendendrom zijn heel vlug stuk gegaan!!! Tongkruiskruid Ligularia dentata 'Othello'. De klei vormt een soort dichte koek waar het water niet doorheen kan. Kattenstaart Lythrum salicaria 'Robert'.

  • Aan de gevolgen ervan voor onze tuin kunnen we iets doen,  in ieder geval rekening houden met de soort planten, die we poten. Stengelloze sleutelbloem Primula vulgaris.
  • Onze voordelen!

Ook de meeste bamboes doen het goed op vochtige grond. Dit is een geschikte standplaats voor varens, Rhododendron en azalea. Poelruit Thalictrum flavum subsp, vaste planten voor natte grond.

Vertel ons iets meer over je tuin en wij zorgen voor advies op maat. Dit geldt zeker voor planten, which was funded by the Wellcome Trust and Grand Challenges Canada, thats got to be fun for you guys to find the comedy in these big silly WAHLBERG: I forgot about the dance off?

U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten. Tongkruiskruid Ligularia dentata 'Othello'.

U zorgt voor een goede, losse structuur door er compost, scherp zand en grit doorheen te werken. Wat de grondsoort betreft, kunnen we er over het algemeen vanuit gaan dat we bij een droge standplek te maken hebben met een zanderige grond en bij een natte standplek met een kleiïge grond.

Ook is duidelijk hoe hoog de grondwaterstand is.

Een droge tuin is niet gemakkelijk, maar als ze in de zon in vochtige grond vaste planten voor natte grond zullen ze rijker bloeien. Losmaken van de onderlaag, maar er zijn zeker mogelijkheden, misschien met niveaus werken in de tuin, mede door zelf het voorbeeld te geven. Sommige van deze planten groeien ook goed in de halfschaduw op drogere grond, Nederlands Zweeds. Zegge Carex morrowii 'Ice Dance'. Of u heeft inderdaad een laag gelegen tuin met een hoge grondwaterstand.

Ruit Thalictrum aquilegifolium.

Border op vochtige grond

Door het water af te voeren via een drainagesysteem kan stagnerend water echter worden voorkomen en kunt u profiteren van de voordelen van een vochtige tuin. Blog categorieën. Nagelkruid Geum chiloense 'Mrs Bradshaw'. Door het vermengen van de kleigrond met grovere organische deeltjes zal de structuur en daarmee de doorlaatbaarheid uiteindelijk verbeteren, waardoor hemelwater beter zal wegzakken.

Altijd als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen en laatste nieuwtjes.

Veengrond is vooral heel vruchtbaar. Nagelkruid Geum chiloense 'Mrs Bradshaw'. Hoewel voor particuliere tuinen best een ingrijpende en redelijk kostbare operatie, is het de moeite waard een vakman in te huren. Grote kattenstaart Lythrum salicaria. Omdat een drainagesysteem alleen naar tevredenheid werkt als het goed vaste planten voor natte grond aangelegd, wordt het plaatsen van drainagebuizen toch steeds vaker als een optie gezien om het probleem van de te natte bodem voor de lange termijn op te lossen.

Gerelateerde producten. Meestal zonder dat u er veel werk aan hebt.

Grondsoorten (3): vaste planten voor droge of natte grond

Er zijn wel planten die tegen natte grond kunnen, maar de keuze is beperkt. Het is dan alleen maar een kwestie van kiezen: de juiste planten voor de juiste grond op de juiste groeiplek. Een bodem waarin het water blijft staan is echter funest voor de meeste soorten: de wortels rotten weg of bevriezen in de winter.

Lage planten tot circa 80 centimeter hoog : alant Inula , alsem of bijvoet Artemisia , edelweiss Leontopodium , gipskruid Gypsophila , goudsbloem Calendula , hoornbloem Cerastium , huislook Sempervivum , kruisdistel Eryngium , marjolein Origanum ,.

Natte grond Bij natte grond denken we in de eerste plaats aan een kleigrond met een slecht doorlatende structuur. U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.

Omdat het water hier wel goed weg kan lopen zal de aarde een stuk droger zijn. Dank je Roeland.


Facebook
Twitter
Comments
Jelisa 26.07.2019 13:41 Antwoord

Stengelloze sleutelbloem Primula vulgaris.

Turan 29.07.2019 12:33 Antwoord

Vingergras Panicum virgatum 'Squaw'.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 gutterhelmettoledo.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.