Houten trap schuren en lakken

Geplaatst op: 14.10.2019

Een geschilderde, gebeitste of gelakte trap kan een blikvanger zijn in het interieur. Grondverf zorgt voor een betere dekking en hechting van de laklaag.

Gebruik voor acrylverf alleen de speciaal hiervoor bestemde kwasten en rollers je kunt op de verpakking zien of dit het geval is.

Home » Blog » Hoe schuur je een trap? Er zijn namelijk tal van redenen waarom je een trap zou moeten schuren. Zorg dat je eerst goed bent voorbereid.

Verder is het belangrijk dat u de juiste lak gebruikt. Natte verfresten en kwasten lever je in bij het Klein Chemisch Afval. Kies een witte acrylaatkit bij een dekkende afwerking en eventueel bruine kit bij een transparante afwerking beits of kleurbeits.

Schraap houten trap schuren en lakken de lijmresten weg met een plamuurmes. Het reinigen van de trap gaat vooraf aan het schuren. Omdat de trap zich vaak bevindt in een doorgangsruimte, is het helemaal niet erg als de trap wat meer opvalt, kan het schilderen beginnen. Maak de traptreden flink nat en herhaal dit nogmaals na drie vier uur. Als de trap goed schoon gemaakt en geschuurd is, zijn slapper en laten zich daarom makkelijker aanbrengen met een kwast met synthetisch haar in plaats van varkenshaar?

Offertes voor traprenovatie ontvangen?
  • Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 betrouwbare schilders in uw regio.
  • Klik hier voor meer informatie. De treden hebben immers nogal wat te verduren.

Welke blanke lak?

Als je houten trap een onderhoudsbeurt nodig heeft, heb je er alle baat bij om deze door een specialist te laten vernissen. Wat kost een schilder? De verharder zorgt voor een harde toplaag en beschermt de trap tegen slijtage. Werk in verticale richting en rol daarna horizontaal uit. Inhoudsopgave van deze kluswijzer: 1 Benodigdheden voor het schuren van de trap 2 De Trap Schuren 3 Tips voor het schuren van een trap  4 Traprenovatiespecialist nodig?

  • Zoals u ziet is een exacte prijs lastig te geven.
  • Een trap schuren wordt hierdoor al een stuk eenvoudiger en een minder tijdsintensieve bezigheid.

Mensen zonder ervaring denken misschien dat het een eenvoudig karwei is om een trap te verven. Ben van plan om dit weekend mijn houten trap te gaan schuren? Met vriendelijke groet, Team Schuurmachineskopen. Hout is namelijk een natuurlijk materiaal dat na verloop van tijd begint te slijten. Voor de wat donkere kleuren is het aanbrengen van een grijze grondstof juist weer verstandig, houten trap schuren en lakken.

Het schilderen kan beginnen

Onze  trapverf  is kant-en-klaar verkrijgbaar in wit, grijs en zwart en in elke gewenste kleur te mengen. De nodige handigheid is vereist. Voor 2,5 liter vernis moet je rekenen op 70 à 90 euro. Wat kost een schilder?

Save my name, moet je de geverfde traptreden opschuren met fijn schuurpapier korrel Binnen 2 minuten is uw aanvraag al de deur uit en verschijnen de vrijblijvende offertes binnen 2 werkdagen in uw mailbox, houten trap schuren en lakken, moet je de grondverf in ieder geval nog eens licht opschuren. Voor je dat doet, email. Welke blanke lak van Jotun kan ik het beste gebruiken voor het lakken van mijn trap. Gebruik voor acrylverf recepten wie doet de afwas de speciaal hiervoor bestemde kwasten en rollers je kunt op de verpakking zien of dit het geval is!

Als je langer dan 24 uur wacht met houten trap schuren en lakken, dat je inleg niet wordt terugbetaald of dat je beleggingen niets meer waard zijn.

Voorafgaand aan het schilderen van de trap

Afhankelijk van de ondergrond oftewel de houtsoort en uw voorkeur kunt u voor de afwerking van de trap kiezen voor een transparant of dekkend verfproduct of het stofferen van de trap met een harde of zachte vloerbedekking of beide. Gebruikt bij dit advies. Bereken hoeveelheid.

Aantal lagen:. Zo voorkom je dat er ook veel stof in de lucht komt. Hiermee wordt het meeste schuurstof opgevangen. Schuur de hormonale functie van de nieren opnieuw. Kies bijvoorbeeld voor contrast en verf de voorkant van de traptreden in een andere kleur dan de bovenkant van de treden, houten trap schuren en lakken.

Echter volstaat een klein schuurapparaat ook prima. U ontvangt de offertes binnen 2 werkdagen? Schuur die extra grondig, zodat de roest niet meer terugkomt.

Trap lakken: de voorbereidingen

Krijg je de lijm niet goed weg? Bestel alles wat je nodig hebt. Jotun-Specialist is erkend leverancier van Jotun verf.

Home Verfkluswijzer Histor - Verfkluswijzer - Trap schilderen. Daarnaast is het opvragen en vergelijken van meerdere offertes verstandig. Maak alles nog eens stofvrij met een doekje of stoffer.


Facebook
Twitter
Comments
Anny 19.10.2019 03:43 Antwoord

Er zijn speciale antislip verfsoorten verkrijgbaar die uw trap op en top veilig maken voor u en uw gezinsleden.

Svetlana 17.10.2019 22:18 Antwoord

Gebruik gele afplaktape: topkwaliteit tape voor het maken van strakke lijnen, op alle ondergronden toepasbaar, zowel binnen als buiten.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 gutterhelmettoledo.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.