Informatie over new york wikipedia

Geplaatst op: 15.10.2019

Het gebouw heeft verdiepingen en 73 liften. Midden op Manhattan ligt het indrukwekkende Grand Central Station, dat op zich al een bezoekje waard is. Indianapolis 2,1 mln ·

In andere projecten Wikimedia Commons. Vele ferry verbindingen zorgen ervoor dat New Yorkers van en naar hun werk kunnen. Het Metropolitan Museum of Art The Met , opgericht in , is een van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. Sandy richtte langs de hele oostkust van de Verenigde Staten enorme schade aan door zware windstoten en hoog water.

Noorden is rechts. New York is een van 's werelds meest grootse steden, en een belangrijk centrum voor media, cultuur, cuisine, mode, wetenschap, financiën en handel.

Globe Pequot Press. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. In het jaar werden er minder dan moorden gepleegd, dat was voor het eerst sinds men in de criminaliteitscijfers begon te publiceren. In de stad woont een groot aantal immigranten uit meer dan landen waarmee het een van de meest kosmopolitische plaatsen op aarde is.

Hoewel orkanen niet direct worden geassocieerd met New York komen ze wel voor. Informatie over new york wikipedia is ook de plaats waar de Bill of Rights werd aangenomen.

In had New York een van de laagste misdaadcijfers van alle Amerikaanse steden met een bevolking groter dan In de stad woont een groot aantal immigranten uit meer dan landen waarmee het een van de meest kosmopolitische plaatsen op aarde is.
  • In New York is het centrale bestuur verantwoordelijk voor het openbare onderwijs, gevangenissen, bibliotheken, openbare veiligheid, recreatiefaciliteiten, riolering, watervoorziening en sociale zekerheid.
  • Beide luchthavens verwerken ook de meeste internationale vluchten en de lange binnenlandse vluchten.

Een reis door de geschiedenis

In het New Yorkse metropoolgebied woont de grootste Joodse gemeenschap buiten Israël. Maar dat is niet de enige naam die in de loop der eeuwen veranderd is. De gemeenteraad is een eenkamerig orgaan en bestaat uit 51 raadsleden. Daarnaast zorgde de stroompanne datzelfde jaar voor een golf van massale plundering en vandalisme winkels werden beschadigd, brandhaarden geblust en mensen gearresteerd.

NYU Press In gingen nog 7. Brooklyn Kings County De meest bevolkte borough, ooit een aparte stad.

Categorie : Brooklyn, informatie over new york wikipedia. Het is het twee na grootste wanneer er gekeken wordt naar het aantal gebruikers 1,5 miljard reizigersritten in In werd de eerste scheepswerf gebouwd.

Samen met de spoorlijnen en tramnetten kon de stad van ver buiten de stad forensen aantrekken en groeide de gehele agglomeratie rond de stad snel. Eind jaren 90 genoot de stad disproportioneel van het succes van de financile dienstverlening tijdens de informatie over new york wikipedia.

Er zijn duizenden fietsen in stallingen geplaatst door de gehele stad waarmee je voor weinig geld Manhattan door pca skin shop online fietsen.

In New York is de gemiddelde reistijd voor woon-werkverkeer met 39 minuten het snelst van alle grote Amerikaanse steden.

Navigatiemenu

Dan worden de districten opnieuw bepaald en zijn er twee opeenvolgende termijnen nodig van twee jaar. In kocht Minuit Manhattan van de indianen voor snuisterijen ter waarde van 60 gulden , nu zo'n euro of duizend dollar. De belangrijkste rivier is de Hudson die in de staat ontspringt en bij de stad New York in de Atlantische Oceaan stroomt.

Sinds groeide dit cijfer ieder jaar harder dan het nationaal gemiddelde. In plaats daarvan hebben de rechtbanken jurisdictie in de vijf regio's die overeenkomen met de vijf boroughs!

Dit is een bruikbaar artikel. In augustus wordt de US Open gehouden, een van de vier belangrijke tennistoernooien. De belangrijkste rivier is de Hudson die in de staat ontspringt en bij de stad New Informatie over new york wikipedia in de Atlantische Oceaan stroomt.

De theaterwijk is een populaire attractie voor toeristen. Hulpmiddelen Verwijzingen naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Het wordt door veel kenners gezien als het mooiste gebouw van New York. Geraadpleegd op 14 november In werd de eerste scheepswerf gebouwd.

Informatie over new york wikipedia 17 mei tekenden 24 aandelenhandelaren onder een Buttonwood-boom aan Wall Street het Buttonwood Agreement. Forbes 15 juli Gearchiveerd op 10 april Een aparte vestiging genaamd " The Cloisters " staat in Upper Manhattan en omvat middeleeuwse kunst.

Lenapes in kano's ontmoetten in de Italiaan Giovanni da Verrazzanode eerste Europese ontdekkingsreiziger die New York Harbor aandeed. Deze opstand vormt een demarcatielijn in de geschiedenis van de holebi-beweging.

Geraadpleegd op 18 februari In bouwde de West-Indische Compagnie W.

Om daar te komen moet je twee keer overstappen. In het park is ook een kleine dierentuin: Central Park Zoo. Begin jaren werd de grens van 10 miljoen inwoners bereikt waarmee New York de eerste megastad in de geschiedenis van de mensheid werd.

De televisie- en filmindustrie is na Hollywood de grootste van het land. De kustlijn van de stad is door landaanwinning in de loop van de geschiedenis sterk veranderd.

De belangrijkste universiteit is de City University of New York.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2019 gutterhelmettoledo.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.