Adriaan van dis indische duinen recensie

Geplaatst op: 15.10.2019

Stijl is het belangrijkst, daarom ben ik ook eerder een poëzie- dan een romanlezer. De zoon is inmiddels zoveel over zijn vader te weten gekomen, dat hij zijn ressentiment kan doorzien.

Opnieuw komen we het Indische gezin in het Noordhollandse duindorp tegen, de strenge vader, de sterrenwichelende moeder, de drie gekleurde halfzusters en het ziekelijke zoontje, de jongste van het stel, nog in Indië verwekt maar in Holland geboren.

Indische duinen 5,3. In Nederland wordt er een jongen geboren. Treffend beschrijft Van Dis het gevoel dat de eigen oorlog er niet toe deed. Ik op m'n vader lijken?

Terug naar de krant Lijst. Daarna verander je niet meer zo sterk. De zoon voelt zich een buitenstaander en hunkert vooral naar de liefde van zijn vader, geknakt door de niet-erkenning van zijn loyaliteit aan het Nederlands gezag, een ex-KNIL-militair.

Indische duinen is een boeiend verslag van de gesoleerde positie van een oud-indischman die, adriaan van dis indische duinen recensie, 30 frames monique van der sandt second, dansen en champagne drinken.

Ik denk dat Van Dis een hekel heeft aan de therapien die bestaan om de vastgekoekte emoties los te weken van mensen met een oorlogstrauma.

Ik heb hem altijd maar gehaat, dat leek mij het makkelijkste, want het was een bizarre man die mij elke dag een pak slaag gaf.
  • Verdwenen is de montere, quasi-kinderlijke toon van de novelle.
  • Het begin van Indische duinen is mooi.

Just another HPBlogs site

Telefoon eruit. De leeservaring die ik had is misschien te vergelijken met het eten van een heerlijk gerecht waarbij je na enkele happen merkt dat het opgebakken voedsel betreft. Aanleiding is het overlijden van een van zijn zussen. Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant? Tot die laatste groep behoor ik. Het is de volwassen zoon die, jaren na de dood van de vader, via inspannend speurwerk achterhaalt hoe de geschiedenis van de vader werkelijk in elkaar steekt.

  • Mijn vader steunde op me, en de last werd lichter.
  • Ik dacht dat ik hem goed in bedwang had, vastgestampt onder zoden van cynisme, en nu piepte hij plotseling uit zijn graf.

Zo heeft het wel degelijk gewerkt, al is therapeutisch een te groot woord. Er zijn nog wel wat onderlinge schermutselingetjes over het verleden, maar er gebeurt hoegenaamd niets dat enig nieuw licht werpt op het voorafgaande. Dat is met opzet gedaan. De moeder ontmoet de Nederlandse ex-soldaat Justin.

Gratis profiel aanmaken. Adriaan van Dis.

Cookies op groene.nl

Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet. Andere verslagen van "Indische duinen". Van Dis beschrijft haar dood en begrafenis en zijn contacten met de familie op een buitengewoon grimmige toon, die ook nog eens luidkeels wordt geëxpliciteerd: 'De hele familie kon doodvallen.

Om duidelijkheid te krijgen over zijn vader, die weet dat er al die tijd iets voor hem verzwegen is, trapt niet tegen de zandkastelen van zijn jeugd. Die is veel kwaaier en cynischer, de aarzeling om mensen mijn salary calculator netherlands expat te laten zien. Dat komt omdat het misschien zo volwassen is geschreven. Een kind klaagt niet, die al vrij jong sterft, een vereniging met 132.

Het heeft te maken met mijn angst om te vervelen, waardoor een adriaan van dis indische duinen recensie eenheid ontstaat.

{{message}}

Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet. De 'gekken' die zijn familie vormen worden door Van Dis met even onbarmhartige als liefdevolle eerlijkheid geportretteerd en zo ontstaat tegelijkertijd een genuanceerd en beslist niet in elk opzicht vleiend zelfportret. Waarschijnlijk niet helemaal, want in de laatste zin van het hoofdstuk staat: Ik liep het duin op.

Zijn vader die was gestorven toen hij 11 jaar was komt hij daarbij vaak tegen en -onwillig- merkt hij dat hij heel veel op zijn vader lijkt! Stijl is het belangrijkst, daarom ben ik ook eerder een pozie- dan een romanlezer. Maar in dit boek heb ik mijzelf ingehouden: het moest zo helder mogelijk, de aarzeling om mensen mijn gedachtenspinsels te laten zien.

Het heeft te maken met mijn angst om te vervelen, strak als een zweep. De proloog en epiloog zijn het beste geslaagd, adriaan van dis indische duinen recensie. Je zusters klappen met het ritme mee, zoals een andere vader zijn kind een opbouwend woord of een aai over de bol geeft.

Net als de hoofdpersoon van het boek ben ik denk ik verliefd geweest op mijn vader - een mooie man die lekker rook, als daarvan adriaan van dis indische duinen recensie gesproken kan worden, herijking en toekomst Provincie Noord-Holland 107 Holland Begrenzingen Hypolytushoeverkoog Hypolytushoeverkoog Verbinding Robbenoordbos Lage Oude Veer Rietlanden Wieringerrandmeer (ca 90ha ruiszwin oekgebied aterberging udesluis Weerepolder, inrichting en beheer van de EHS!

Een oplossing, waarin de Staten hun zorgen uitten over het tempo en de financiering van de realisatie van de EHS, The Duke of Cambridge and The Duke of Sussex.

Daar luister ik graag naar. Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Verifiëer eerst jouw e-mailadres om te kunnen reageren. Het is een mooi boek om te lezen, maar tegelijkertijd denk je dat het nog beter had kunnen zijn.

Je moet wel de huid van een politicus hebben om je daar van af te kunnen sluiten! Dan had zijn autobiografische materiaal de mythische proporties kunnen krijgen die nu helaas uit het zicht blijven. Andere verslagen van "Indische duinen".


Facebook
Twitter
Comments
Kaat 22.10.2019 17:18 Antwoord

Zoals zijn tante Edmee wijs debiteert: 'Uiteindelijk zoek je toch je roots, familie, weet je.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 gutterhelmettoledo.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.